Sociaal-maatschappelijke aanpak

Mensenwerk

GVB verbindt Amsterdam met de bewoners, bezoekers en mensen die hier werken en/of studeren. De dienstverlening aan reizigers in de stad staat bij onze ambitie altijd centraal. Dat doen we met mensen die hun vak verstaan en veiligheid vooropstellen.

Vakmanschap en gastheerschap

We willen zorgen dat reizigers zich welkom, comfortabel en goed geïnformeerd voelen als ze onderweg zijn in Amsterdam. Reizigers geven GVB een 7,4 als gemiddeld rapportcijfer. Dat is 0,1 punt hoger dan vorig jaar. Onze klanten waarderen ook de afzonderlijke dienstverlening van Bus, Tram, Metro en Veren beter. De waardering voor de Veren over het IJ steeg het meeste in het afgelopen jaar (bron: OV-Klantenbarometer 2015).

Een steeds betere werkgever

GVB is een van de grootste werkgevers in de hoofdstad. Onze ambitie is om ook een steeds betere werkgever te zijn. In 2015 hebben we onze doelstelling om bij de beste 5 werkgevers van Amsterdam te horen, waargemaakt. Maar daarmee zijn we er niet. We blijven ons inzetten voor goed werkgeverschap, zowel voor de medewerkers van GVB als voor onze inhuurkrachten en werkzoekenden in Amsterdam en omgeving.

Samenwerken voor de stad

“We streven er naar dat onze medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en onze leidinggevenden werken vanuit verbinding. Dit doen we door ons voortdurend te ontwikkelen en bewust te zijn van onze bijdrage in de stad. Dat vind ik mooi aan het werken bij GVB. We zetten ons in voor diversiteit en participatie en stimuleren de samenwerking binnen en buiten ons bedrijf.” Peter Buisman, manager HR.

Medewerkers per organisatieonderdeel

In totaal werken er 3741 mensen bij GVB. Het diagram laat zien hoeveel medewerkers per organisatieonderdeel werkzaam zijn.

  • Techniek bestaat uit afdelingen Rail Services, Railmaterieel, Facilitair Bedrijf, Projectmanagement en ICT.
  • Operatie omvat Tram, Metro, Bus en Veren, inclusief leidinggevenden, OV-zorg en de verkeersleiding.
  • Staf bestaat uit sectoren Algemeen, Financiën, HR en Commercie.

Email Facebook LinkedIn Twitter